Specjalnie dla państwa

Wybraliśmy najlepszych dostawców na świecie

Gorreana

Gorreana jest najstarszą, funkcjonującą od 1883 roku, fabryką herbaty w Europie – mieści się na wyspie São Miguel w archipelagu Azorów. Oferuje całkowicie wolną od pestycydów, fungicydów i herbicydów herbatę z własnych plantacji. Na wyspie nie występują grzyby ani szkodniki atakujące rośliny, dlatego też nie ma potrzeby stosowania środków ochrony roślin. Do herbaty nie są […]

Cantinho

Cantinho das Aromaticas to magiczne i niezwykle aromatyczne miejsce, powstałe w 2002 roku jako pierwsza w Portugalii szkółka uprawy wyłącznie roślin aromatycznych, których było aż 150 gatunków. Początkowo dedykowana do zaopatrywania przemysłu kosmetycznego i farmaceutycznego w zioła organiczne, w 2007 roku rozpoczęła produkcję pod własną marką – w celach spożywczych. Zioła Cantinho das Aromaticas są bogate w […]

Comur

Comur jest fabryką tradycyjnych portugalskich konserw z doświadczeniem sięgającym 1942 roku, która u swych początków zasłynęła jako „fabryka węgorzy”. Z tejże dawnej „fabryki węgorzy” utworzono muzeum konserw rybnych, gdzie poznać można najbardziej tradycyjne metody produkcji przetworów rybnych w puszkach. Stopniowo poszerzając ofertę, Comur stworzył szeroki wachlarz oferowanych konserw z ryb i owoców morza. Dziś szczyci […]

LUCAS

W 1896 roku Joaquim Pedro Ferreira Luças założył pierwszą w Matosinhos w Portugalii fabrykę konserw rybnych. Wartości i tradycje w produkcji konserw rybnych wytyczone przez założyciela są przekazywane z pokolenia na pokolenie i kultywowane do dziś przez jego potomków w fabryce Luças & C ª. Marka Luças cieszy się ogromną popularnością w najsłynniejszym, działającym w […]

Santa Catarina

Fabryka portugalskich konserw Santa Catarina znajduje się w Calheta na wyspie Sao Jorge w archipelagu Azorów i zajmuje się wyłącznie produkcją konserw z tuńczyka. Fabryka posiada certyfikację zrównoważonego połowu ryb, bezpiecznego dla delfinów, który jest prowadzony wyłącznie poprzez tradycyjną metodę na wędkę, zwaną „skok i tyczka”, w okolicach Azorów.[…]

John Lemon

Myśleliśmy… myśleliśmy… i stwierdziliśmy przekrzykując się nawzajem, że oto nadszedł właściwy czas, aby zrealizować marzenia i zrobić własne, w 100% naturalne lemoniady. To była prawdziwa burza mózgów! […]

Quinoa

Jako zespół pragniemy stworzyć ekologiczny łańcuch produkcji, łączący rolników uprawiających tę roślinę ze sprzedawcami, z zachowaniem szacunku dla naszej Matki Ziemi oraz wszystkich ludzi. Jako marka chcemy aktywnie propagować powiększanie terenów uprawy komosy ryżowej, zarówno w nowych, jak i w dotychczas uprawiających ją krajach, poprzez nieustanne wspieranie niezbędnych badań praktycznych i teoretycznych.

Parea

Gluten free food

Puffins

Chipsy z owoców uzyskiwane dzięki unikalnej technologi suszenia.