• Zdrowie
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam.

    Przejdź do kategorii
  • superfoods
     
    LoremLoremLoremLoremLoremLoremLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Dziecko
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Dom
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Uroda
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Herbaty
     
    Wiele zwolenników herbaty uważa, że filiżanka napoju doskonale odżywia organizm. Kofeina zawarta w herbacie działa jak środek pobudzający. Może przyśpieszyć akcję serca, zwiększyć czujność oraz ułatwić oddychanie poprzez rozszerzenie dróg oddechowych. Napój dostarcza kwercetyny – przeciwutleniacz, który zmniejsza zagrożenie chorobą wieńcową i nowotworami.

    Przejdź do kategorii
  • Herbaty ziołowe
     
    Ten rodzaj herbat przyrządza się z liści, kwiatów lub owoców roślin o cennych właściwościach. Wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, spalają tkankę tłuszczową, pomagają przy niestrawności, wzdęciach, ułatwiają detox, dodają energii lub regenerują organizm.

    Przejdź do kategorii
  • Kawa
     
    Kawa w starożytnych czasach stosowana była w celach leczniczych. Jej zalety to działanie łagodnie przeczyszczające i moczopędne. Pomaga utrzymać organizm w stanie aktywności oraz działa silnie pobudzająco. Kawa jest bogatym źródłem kofeiny oraz witaminy PP. Doznania po spożyciu kawy zależą nie tylko od rodzaju i sposobu przyrządzania kawy ale też od płci. Kobiety odczuwają pobudzenie szybciej, bo łatwiej wchłaniają kofeinę niż mężczyźni.

    Przejdź do kategorii
  • Woda · napoje
     
    Zaledwie 25-30% ciała człowieka to materia stała, 70-75% stanowi woda, która jest najlepszym nośnikiem informacji między komórkami. Zdrowie zależy od harmonijnego przebiegu energii w organizmie, ale sam jej obieg uzależniony jest między innymi od ilości i jakości wypijanej wody.

    Przejdź do kategorii
  • Dżemy · Miody · Słodycze · Syropy
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Granola · Musli
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Słone · Słodkie przekąski
     
    Zdrowe przekąski mogą stanowić cenny zamiennik posiłku, dostarczać energii poprzez źródło naturalnej słodyczy, utrzymywać stabilny poziom cukru we krwi. Np. ziarna kakaowca uważane są od dawien dawna za „pokarm bogów”, wspierają również układ krążenia i przywracają naturalna równowagę emocjonalną. Jedni czekoladę uważają za super żywność inni wręcz przypisują jej cechy lecznicze. Niestety wiele tych cech zanika podczas przetwarzania, tak więc spożywanie ziaren kakaowca w postaci raw nie wiele ma wspólnego z czekoladą z masowej produkcji.

    Przejdź do kategorii
  • Ryż · Kasza · Mąki
     
    To źródło węglowodanów złożonych, które uwalniają glukozę do krwioobiegu stopniowo, dzięki czemu nie podnoszą poziomu cukru we krwi zbyt szybko. Dzięki temu odżywiają organizm i są niezbędne dla podniesienia poziomu energii. Zawierają błonnik oraz cenne składniki odżywcze.

    Przejdź do kategorii
  • Orzechy · Ziarna · Nasiona
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Warzywa · Owoce
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Słoiki · Przetwory · Zupy
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Makarony
     
    Makaron popularnie nazywany pasta jest bazą wielu potraw kuchni włoskiej i azjatyckiej, a pierwsze zapiski o nim datuje się na 1154 rok na Sycylii. Znajdziesz tu całą gamę kształtów i kolorów z różnych mąk jednak dla twojego dobra wyeliminowaliśmy z listy wszystkie produkty z mąki pszennej.

    Przejdź do kategorii
  • Przyprawy · Dodatki
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Piekarnia
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Jaja · Nabiał · Sery
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Mięso · Wędliny
     
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem.

    Przejdź do kategorii
  • Ryby
     
    Bogate są w dobroczynne kwasy tłuszczowe OMEGA 3. To również cenne źródło białka, które jest podstawowym budulcem naszego organizmu, odpowiada za prawidłową odbudowę komórek, właściwą pracę mózgu oraz utrzymanie stałego poziomu cukru we krwi.

    Przejdź do kategorii
  • Owoce morza
     
    Frutti di mare zawierają niewiele tłuszczu, sporo białka, są cennym źródłem cynku, selenu i innych składników odżywczych t.j. wapń, magnez i jod. Badania wykazały, że selen chroni organizm przed metalami ciężkimi takimi jak rtęć i kadm. Mięczaki i skorupiaki dostarczają również dużo witaminy B12.

    Przejdź do kategorii

Wykonanie: Web Code